שולחנות מחשב

שולחנות אלו הם מוצרים ארגונומיים גם כאשר הם נרכשים עבור הבית ולא עבור העסק. השולחנות הללו הם השולחנות בהם אתם תשבו חלק ניכר משגרת יומכם ובהם הילדים שלכם צפויים לשבת חלק ניכר משעות היממה, והדבר האחרון שאתם צריכים במשפחה הוא בעיות גב ופזילה, שיכולות להיגרם בקלות אם שולחן המחשב לא מתאים לכסאות שיש לכם כרגע בבית. לכן, הנפקנו לכם מספר כללי בטיחות לבחירת השולחן.

שולחן נמוך אינו "פינוק" ואינו הטבה: הימנעו מלקנות אותו

שולחן נמוך שייאלץ אתכם לגחון או אפילו להביט אל מסך המחשב שלכם כשהוא לא גבוה מכם אלא בגובה שלכם חושף אתכם לבעיות גב ופזילה. במיטב חברות ההייטק – עורכות מחלקות בטיחות האנוש מבחני בטיחות בהן זו השאלה המרכזית: "מהו השולחן המתאים ביותר לעמדת המחשב בהינתן נתוני הכסא". התשובה לשאלה זו היא – "שולחן אשר יגרום למסך המחשב להיות גבוה לפחות ב- 2/3 מגובהו (של המסך) ביחס ליושב מולו בזמן ישיבה".

דאגו לעמדת הקלדה נוחה: רצוי שבדגם השולחן תהיה מגירה להנחת המקלדת

כאשר השולחן גבוה על מנת לשמור עליכם מבעיות גב ופזילה, אין זה אומר שהמקלדת צריכה להיות מונחת במיקום גבוה. ההיפך הוא הנכון. היא צריכה להיות מונחת בגובה נוח, שלא יצריך אתכם למתוח את היד כשאתם מקלידים. יד בזווית חדה או ב- 90 מעלות היא שנדרשת. יד בזווית קהה עקב מתיחה מעידה כי עמדת המקלדת גבוהה, וזה לא שולחן שמתאים לכם מבחינה ארגונומית בשל בעיות שרירי יד העלולות להיגרם.

מיקום העכבר בעמדת המחשב

את העכבר מומלץ למקם ליד המקלדת ולא באזור הגבוה של השולחן בסמיכות למסך מטעמים דומים לאלו שפורטו אודות שימוש נכון במקלדת. לכן, דאגו למגירת-מקלדת רחבה יותר מהמקלדת שלכם על מנת שניתן יהיה להציב בפנים גם את העכבר.

במידה והמחשב שעל השולחן משמש למשימות מורכבות – שקלו להרחיב את השולחן

מדוע? משום שישנן משימות אשר רוחב מסך רחב הוא חלק אינטגרלי מביצוען: הקלטות מוזיקה, מחקרים מדעיים או הנדסיים, וביצוע פרויקטים מורכבים נוספים. פרויקטורים של משימות אלו בדרך כלל יעבדו עם 2 מסכים, וזה מצריך רוחב שולחן רחב.

פנו אלינו לקבלת טיפים ארגונומיים נוספים בנושא שולחנות משרד!